Борба против Короне

Борба против Короне (378)

Према подацима којима располажемо, око 1.650 наших суграђана старијих од 65 година јутрос је трговало у 18 малопродајних објеката у Врању. 

Према ранијој одлуци, у истом термину био је отворен и Огранак1 Апотеке Врање, такође за старије.

Међутим, редови су после 8 сати били испред свих пословних банака. Почела је исплата увећаних мартовских пензија и упркос честом обилажењу полиције, упозоравању да се држи препоручена дистанца, гужви је било.

И то није крај свим нашим мукама. У редовима је наш репортер видео бар десетак особа које су старије од 65 година. 

Још једном позивамо суграђане на послушност и поштовање донетих мера. Од нас самих зависи још колико дуго ћемо се борити са невидљивим непријатељем и са колико последица. 

 

Значајан податак у укупној статистици о броју оболелих у Врању овог јутра односи се на број излечених од инфекције вируса ковид -19. 

Код седморо (7) наших суграђана и други тест на вирус је био негативан, па се они третирају као излечени.

Ипак, за њих важи још 14 дана кућне изолације као мера предострожности. 

Иначе, у самом Врању у кућној изолацији је тренутно око 1200 особа, који се редовно позивају и контролишу.  

За све медицинске сестре на дијализи које су тестиране не присуство вируса ковид 19, резултат је негативан. Само за једну сестру још увек није стигао резултат, али се ускоро очекује.

Узети су брисеви и од лекара и од медицинских сестара са других одељења, али нема новооболелих међу медицинским особљем. 

 

у Пчињском округу је 13 новооболелих од корона вируса према резултатима који су управо стигли из Националне референтне лабораторије у Београду и Ветеринарског института у Нишу. Од тога шест особа је из Врања, четворо из Владичиног Хана, двоје из Сурдулице и један из Бујановца. Већина њих је већ на болничком лечењу, јер имају симптоме. Код најмање три пацијента и други тест је показао негативан резултат, те се могу сматрати излеченим од вируса ковид 19, али ће још 14 дана морати да проведу у кућној изолацији.

За све сестре на дијализи за које је послат узорак, резултат је негативан, очекује се да стигне за још једну. Узети су брисеви и од лекара и од медицинских сестара са других одељења, али нема новооболелих међу медицинским особљем. Укупно је јуче и прекјуче послато 110 брисева на испитивање.

У Врању је тренутно 43 заражених корона вирусом, док се у Пчињском округу тај број попео на 75.

Син председника Србије Александра Вучића, Данило Вучић, код кога је регистрован вирус корона, у стабилном је стању, али је и даље на Инфективној клиници у Београду и његово стање се прати, пренео је "Блиц", позивајући се на неименоване изворе.

Данило Вучић је хоспитализован на основу клиничке слике.

Страна 1 од 38

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter